Discurs del nostre portaveu, Carles Andrés, en la constitució del nou ajuntament d’Aldaia

IMG_20150613_114238Després d’haver pres possessió de les seues respectives actes de regidor els nostres representants de Compromís per AldaiaCarles Andrés i Gemma Taberner, van prometre el càrrec en la constitució del nou ajuntament d’Aldaia, amb interessants referències a la justícia social i defensa de la nostra llengua i cultura.

Pel seu interés, i perquè som conscients de la importància del discurs pronunciat per Carles Andrés, , passem a oferir-vos-el íntegrament a continuació:

“En primer lloc, voldria felicitar el senyor alcalde pel seu nomenament, i els nous regidors i regidores, tot desitjant-los sort en la complicada i apassionant legislatura que ara s’enceta. Així mateix, voldria agrair també la presència del públic que ha tingut l’amabilitat d’acompanyar-nos.

En el context històric tan difícil i complex que ens està tocant viure, Compromís per Aldaia vol llançar un missatge d’optimisme i d’esperança. Molts pensen -i potser tenen raó- que la política (les males pràctiques polítiques) ens ha conduït fins on ara estem. Per tant, la política (el seu exercici altruista i net) té l’obligació de traure’ns d’aquest atzucac; de fer llum on només hi ha hagut foscor, sospita i desànim.

I en eixe sentit, reitere, la nostra posició política, en l’oposició, serà constructiva, rigorosa, però implacable, quan conviga, perquè volem una GESTIÓ MUNICIPAL :

TRANSPARENT I EFICIENT: lluny de l’opacitat habitual de les institucions que ha provocat en els últims anys la suspicàcia i el distanciament de la ciutadania del debat polític. Volem un Ajuntament eficient, des de la col·laboració amb les altres institucions i les poblacions veïnes, que puga afrontar amb garanties, i des de la unió, els grans reptes que ens esperen.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL :

OBERTA A LA CIUTADANIA: i que actue com a corretja de transmissió de les seues inquietuds, dels seus anhels i de les seues necessitats, sense paternalismes ni tutelatges espuris que adulteren el procés, perquè, sense més dilació, hem de començar a restituir a la pràctica política la confiança i la credibilitat democràtica que ara mateix està clarament en qüestió.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : PARTICIPATIVA EN LES DECISIONS, a través de consultes populars i pressupostos participatius, que facen creïbles les promeses fetes i que donen veu als qui no en tenen. A crear les oportunitats de participar en aquelles decisions que de manera directa o indirecta afecten la vida quotidiana del nostre veïnat i de l’espai físic i natural que ocupem.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : HONESTA I SENSE OMBRA DE SOSPITA. Perquè contra la corrupció no cap més alternativa que els tribunals de justícia i, arribat el cas, el càstig exemplar. El delicte comés en l’exercici del servei públic o de la representació popular és probablement el més execrable dels delictes, perquè no sols atempta contra les lleis, sinó que també atempta contra la confiança popular dipositada en la persona pública. Així, contra el frau i la corrupció, especialment la que poguera donar-se dins de l’Ajuntament, no caben ni complicitats ni comprensions possibles. Contra la corrupció no hi ha impunitat que valga.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : SENSE CLIENTELISME, TRACTES DE FAVOR O NEPOTISME que facen dels canvis polítics el terreny abonat de l’amiguisme i de la col·locació de persones políticament afins; o, en sentit invers, el del revengisme i la persecució política de les persones i de les idees, només per ser contràries a les de qui mana.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : CALMADA I SENSE CRISPACIÓ. L’Ajuntament no pot ser la palestra on s’enfronten de forma incivilitzada, grotesca i indigna, els interessos particulars o partidistes, o l’aparador de les ambicions personals dels qui anteposen la seua carrera política a l’interés general.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : CENTRADA EN L’INTERÉS GENERAL I NO EN EL PARTICULAR: cal servir les institucions, i no servir-se’n. Volem serveis públics de qualitat, ben gestionats i ben supervisats per organismes independents de control.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : QUE SUME ESFORÇOS, tot buscant els punts d’encontre que l’ocasió i l’oportunitat política afavorisquen, evitant així el discurs sistemàticament negatiu, obstruccionista o, deliberadament, paralitzador. I en aquest sentit, la generositat de qui governa és un requisit indispensable per al canvi regenerador.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : QUE SOLUCIONE PROBLEMES I NO QUE EN CREE MÉS. Respectuosa, des de la legítima discrepància política, amb el treball fet, i amb els esforços realitzats per corporacions i responsables polítics anteriors.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : CULTA I CÍVICA, que aposte sense reserves per les infrastructures culturals i pels seus agents més actius, és a dir, per les persones, afavorint així el creixement de la indústria cultural aldaiera sobre les bases del treball ja fet.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : EUROPEISTA I AMB PERSPECTIVA DE FUTUR: on l’educació, la formació contínua, la innovació i la investigació, siguen els pilars bàsics de la nostra recuperació col·lectiva.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : SOLIDÀRIA amb els qui patixen, amb els desfavorits, els desocupats, les dones, els emprenedors, la joventut o la gent gran. És a dir, les persones, les associacions o les entitats locals han de vore l’Ajuntament d’Aldaia com l’autèntica casa comuna, on troben complicitat els qui busquen el caliu de les institucions, perquè, en els moments difícils, és quan els gestors públics han de posar a treballar tots els seus recursos per superar l’adversitat i encetar camins d’esperança i d’il·lusió renovada, com hem apuntat al principi.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : D’ESQUERRES I GARANTISTA DELS DRETS COL·LECTIUS sense involucions ni retallades inacceptables en els terrenys culturals, socials o laborals, que tants anys han costat d’aconseguir i que, en un context de canvi en les formes de fer política com l’actual, només poden ser fruit del consens i de l’acord, no de les imposicions partidistes arbitràries i interessades.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : VALENCIANISTA I ECOLOGISTA: perquè estem orgullosos de ser valencians, perquè sabem d’on venim i sabem on volem anar. Orgullosos, dic, especialment, de la nostra llengua, que volem que siga també la de l’Ajuntament -que, per a vergonya nostra, no ho ha estat durant massa legislatures- i volem que siga també la del poble, l’element simbòlic que ens cohesione en el futur, perquè així ha estat durant més de set-cents anys i així volem que siga per a les generacions que estan per vindre.

I perquè estem compromesos amb el medi ambient, volem que les futures generacions també estiguen orgulloses de nosaltres perquè podrem dir que hem treballat per deixar-los en herència un món més humà, més saludable i més habitable, lluny de la depredació irracional del territori, del malbaratament interessat dels recursos o de formes de vida contràries a la natura i al sentit comú.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : SOSTENIBLE, AUSTERA I OPTIMITZADORA DELS RECURSOS DISPONIBLES. Perquè no volem ostentacions aparatoses ni dispendis inassumibles en moments de debilitat econòmica com el que travessem. El treball dur i continuat han de ser els fonaments del nostre progrés col·lectiu, I el Consistori, amb el seu alcalde al capdavant, haurà de ser el primer a donar exemple d’austeritat i contenció salarial.

UNA GESTIÓ MUNICIPAL : GENERADORA D’OCUPACIÓ I DE CONFIANÇA, des de la igualtat d’oportunitats, la meritocràcia, el repartiment del treball i des de la conciliació laboral, tot en la línia dels països occidentals més avançats.

En definitiva, volem UNA GESTIÓ MUNICIPAL :

ATREVIDA, OPTIMISTA I EMPRENEDORA: quant a projectes i a objectius, realistes, encoratjadors i compromesos, a curt i a llarg termini. Que tinga en compte, sobretot, a tot els veïns i veïnes d’Aldaia, sense distincions polítiques, socials, racials o religioses. Encarnem un una il·lusió projectada sobre un futur que estem convençuts que, entre tots i totes, farem millor, molt millor: amb optimisme i amb valentia!

És el moment de fer política -de la bona- i Compromís per Aldaia ja s’ha posat a la faena. I no els defraudarem.

Gràcies. “

Arxivat en: campanya electoral, constitució ajuntament d'Aldaia, discurs Carles Andrés

Comentaris

  1. Josep Mora diu:

    Un discurs amb valentia, orgull i dignitat

  2. Rafa Requena diu:

    Una visió global del que ha de ser l’Ajuntament que denota claredat d’idees, capacitat diàfana per a comunicar-les i qualitat humana i personal com per a dipositar en ell tota la confiança. Al temps, però en Carles Andrés Raga hi ha el potencial d’un gran alcalde per a Aldaia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *