L’enquesta ciutadana d’Aldaia

Des de Compromís per Aldaia estem totalment a favor d’implicar la gent en la presa de decisions que afecten la nostra població, però l’”Enquesta ciutadana” que presenta l’actual equip de govern del PSOE de l’Ajuntament d’Aldaia s’allunya molt del que podem considerar un autèntic procés participatiu, on no s’ha buscat en cap moment la participació activa de tota la ciutadania i dels col·lectius socials perquè es feren propostes sobre els diferents usos del locals municipals o per consensuar les preguntes, ni tan sols s’han considerat les nostres aportacions per a poder votar telemàticament o de canviar el dia de l’enquesta, o les d’altres grups polítics, com la proposta de posar en les dos primeres preguntes una quarta opció oberta per a que els veïns posaren l’ús que cregueren més convenient i no limitar-se als tres proposats per l’Ajuntament.

En les opcions a triar sobre els edificis que presenta l’Ajuntament no hi ha cap descripció dels projectes, ni un estudi tècnic, ni cap tipus de pressupost, que puga orientar la ciutadania a l’hora de prendre una decisió. Es parla d’edificis “rehabilitats”, quan en este moment no se sap ni com ni quan s’han de rehabilitar. De fet, l’edifici de l’Antic Ajuntament, després de milers d’euros gastats en diversos projectes, està pendent dels informes de Patrimoni que dictaminen les parts de l’edifici principal i de les cases de “l’atzucac” que s’han de conservar. No haguera sigut més sensat esperar els informes de Patrimoni abans de decidir-ne els usos?

Quant a l’edifici de l’Antic Col·legi Públic Mariano Benlliure, l’Ajuntament tampoc ens informa si l’edifici va a enderrocar-se tot, en part o va a conservar-se, decisió de gran importància a l’hora de decidir l’ús de les instal·lacions. Nosaltres, com ja ho hem manifestat en diferents ocasions, proposem enderrocar tot l’edifici, ja que és un edifici sense cap valor patrimonial i amb greus deficiències arquitectòniques, i per això es va traslladar l’antic col·legi.

Fins i tot és dóna el cas que una de les reivindicacions des de fa molts anys de gran part de la ciutadania, com és que la Biblioteca Municipal estiga en la plaça, en l’edifici de l’antic Ajuntament, no es pot ni tan sols triar. Per què no se’ns dóna l’opció? Incomprensible.

Finalment arribem al tema dels bous amb una pregunta totalment confusa: “Estàs a favor o en contra de què es realitzen activitats taurines en plaça en les Festes Patronals d’Aldaia? (Excloent sempre el bou embolat i sense subvenció municipal)”. Pregunta que obri molts interrogants, però en volem destacar dos:

Es pregunta sobre els bous en Aldaia, però incomprensiblement la decisió no afectarà al Barri del Crist d’Aldaia, en canvi els habitants del Barri del Crist d’Aldaia podran votar i decidir sobre els bous de la resta d’Aldaia. No és açò un gran incongruència?

Es parla de decidir sobre els bous en les Festes Patronals. Amb açò entenem que fora de les festes patronals, o siga tota la resta de l’any, es podran fer bous en Aldaia. És a dir que la setmana anterior a les festes patronals se’n podran fer. En la pràctica els organitzadors dels bous únicament han d’avançar les “activitats taurines” una setmana. Arribats a este punt, no és un poc ridícula la pregunta? Si únicament havien de preguntar bous sí o bous no.

No volem desanimar la gent a participar, al contrari volem que la gent participe, però considerem que de la manera com està plantejada “l’Enquesta ciutadana” -volem pensar que per inexperiència o per precipitació-, el que provocarà en molta gent és desil·lusió i desconfiança en els processos participatius.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *