(VÍDEO) L’empresa “Aldaia Próxima” en el punt de mira

Compromís per Aldaia volem fer una seguit de consideracions sobre l’empresa municipal ALDAIA PRÓXIMA, encarregada de la gestió, entre d’altres, dels serveis esportius de la localitat així com de l’escoleta infantil Llavoreta:

-L’empresa, completament municipalitzada en l’actualitat, compta amb vora una quarantena de treballadors. Els sous associats a aquests llocs de treball, els complements de productivitat i les gratificacions es mostren anormalment elevats en comparació amb altres empreses públiques, el que repercuteix negativament en les arques municipals.

-A dia de hui, l’empresa manté un mecanisme de contractació de personal en essència arbitrari que afavoreix un sistema de col·locació a voluntat i clientelar. El criteri de selecció de personal és ambigu i no promou la igualtat de tots els ciutadans en l’accès a la funció pública. Un exemple: cap treballador, inclós el gerent, ha passat un procés de selecció propi de la funció pública.

-S’observen greus irregularitats pel que fa a selecció de personal: alguns treballadors de la pròpia empresa han format part dels òrgans de selecció, contradient així els preceptes legals que prohibeixen taxativament aquest comportament. Més encara: en el reglament de l’empresa, ALDAIA PRÓXIMA s’atribueix la potestat, en cas de necessitat de contractar de manera urgent, de seleccionar personal provinent del SERVEF fent-hi servir l’ordre alfabètic com a criteri. Això afavoreix clarament els interessos de qui gestiona l’empresa.

-La gerència de l’empresa, decidida pel govern municipal, té un caràcter polític i no pas professional. El seu titular no ha accedit al lloc de treball per mitjà de cap procès selectiu que requeriria la funció pública.

-El model d’ALDAIA PRÓXIMA exemplifica a la perfecció el comportament arbitrari del govern municipal en detriment dels processos selectius conforme a mèrit i capacitat constitucionalment reconeguts.

Gemma Taberner, portaveu de Compromís per Aldaia, en parla al vídeo.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *