AVINGUDA DE LA CONCÒRDIACOMUNICAT DE PREMSA NÚM. 5

Compromís per Aldaia aconsegueix que la Junta Electoral de Zona de València obligue a retirar la campanya del PP pagada amb diners públics

El candidat de CpA Carles Andrés exigeix al PP que torne els diners.

CpA. Aldaia, 24-abril-2015.

Davant la denúncia de Compromís per Aldaia (CpA), la Junta Electoral de Zona de València ha iniciat expedient sancionador i obliga a la retirada de la publicitat de la campanya de propaganda de l’Ajuntament d’Aldaia.

Compromís per Aldaia mostra la seua satisfacció per una decisió oficial “que posa en el seu lloc uns governants com els del PP acostumats a fer el que volen, però sempre pagats per la ciutadania”.

Segons l’Acord emés per la JEZ amb data 23 d’abril de 2015, aquesta campanya, presentada amb l’eslògan “Perquè és teu, perquè és de tots. Vetlem per tu” és un acte de propaganda electoral, en considerar així la campanya en què s’anuncia la reforma del centres educatius de la població, així com del poliesportiu i altres edificis públics.

Compromís per Aldaia manifesta la seua total repulsa al fet que el govern municipal del PP posara en marxa fa unes setmanes una campanya propagandística d’obres que tenen previstes fer en la població. El fet és molt greu considerant que és una campanya partidista en període pre-electoral —que inclou publicitat en les parades d’autobús, panells publicitaris als MUPIs (mobiliari urbà) i grans cartells davant de les escoles de la població— pagada amb diners públics, o siga amb els diners de tots els veïns i veïnes d’Aldaia.

Afirma la Junta Electoral, que l’Ajuntament d’Aldaia no va contestar al seu requeriment per justificar documentalment la instal·lació dels cartells de la campanya denunciada. Per això acorda que “els cartells i MUPIS vulneren l’article 53 de la LOREG”, que prohibeix qualsevol tipus de publicitat (…) en vespres electorals.

A més, considera la JEZ que l’eslògan “Perquè és teu, perquè és de tots. Vetlem per tu” té un caràcter més persuasiu que informatiu i suposa un acte de propaganda electoral, i que fa referència a la frase “Puedes confiar”, entre altres, utilitzada per un partit polític.

Finalment la JEZ recorda que estan prohibits qualsevol tipus de contractació d’espais en llocs públics de titularitat privada, com els MUPI denunciats, el que contravé l’art. 53. Per això acorda l’inici de l’expedient sancionador i com a mesura cautelar la retirada dels MUPIs al moment de recepció per l’ajuntament de la notificació.

 

Que el PP torne els diners, i que es destinen per a fins socials

Per això Compromís per Aldaia, a més d’aconseguir aquesta històrica decisió de la JEZ, ha demanat per Registre d’Entrada a l’Ajuntament aldaier informació amb la finalitat de saber el cost total d’esta campanya i, alhora, exigir al PP que torne els diners per tal que l’Ajuntament els destine a finalitats socials, i no a activitats de propaganda partidista del Partit Popular.

Va fer entrega de la instància amb aquesta sol·licitud, el passat dijous 23 d’abril, el portaveu i candidat a l’alcaldia per Compromís per Aldaia Carles Andrés, que va manifestar que “Ja n’hi ha prou d’aquesta manera de governar nefasta i balafiadora. I Compromís som la garantia d’un futur nou govern municipal, de fer que les persones ocupen el primer lloc en les polítiques de l’ajuntament, i no siguen només qui paga tots aquests destrellats”.

P4230374Compromís expt 8-15