DSC_0583Per contra, el relleu en 2013 del regidor de la formació ecovalencianista, Carles Andrés, per l’actual representant, Lupe Múrcia, va suposar cost zero.

CxA. Aldaia, 15-abril-2015.

L’Ajuntament d’Aldaia, segons critica la formació Compromís per Aldaia, va viure, el passat mes de març un dels episodis més vergonyosos i inaudits de què tinga notícia un ajuntament democràtic. En un període de poc més de vint dies es van celebrar cinc plens municipals, quatre dels quals eren extraordinaris.

El primer, l’11 de març, a les 15:00 hores, fou per a donar a conéixer la renúncia al càrrec de les regidores del PP Patricia Garcia −regidora d’Educació− i de Patricia de l’Esperança Guillem −regidora d’Economia−. En el segon, el mateix 11 de març, a les 15:15 hores, qui renunciava era el també regidor del mateix partit Carlos Ibáñez −regidor de Policia−. El tercer, celebrat el 30 de març, a les 15:00 hores, suposà la presa de possessió dels tres nous regidors del PP, en substitució dels dimitits setmanes abans.

El quart plenari, celebrat el mateix dia, quinze minuts després de l’anterior, fou sol·licitat per l’oposició per a obtindre −infructuosament i ingènuament, val a dir− aclariment sobre la situació política de l’Ajuntament. I, per acabar, el darrer ple, l’ordinari, tingué lloc, l’endemà, el dimarts 31 de març, amb sols cinc punts en l’ordre del dia, si descomptem les mocions de l’oposició. Un dels punts, l’aprovació de la modificació del Pla Parcial del PAI PP-4, potser el més important, fou retirat amb una raó escassament argumentada. Compte fet, la durada del debat dels quatre punts referits, incloent l’aprovació de l’acta anterior, no sobrepassà la mitja hora.

El cost total de tots els plenaris referits supera els 16.000 euros (més de 14.000 d’ells en plens extraordinaris) i, a ulls de Compromís per Aldaia, representa una despesa absolutament innecessària i més quan l’alcaldessa podia haver agrupat els punts de l’ordre del dia en un sol d’extraordinari o, com féu la coalició Bloc-Verds en l’estiu de 2013, esperar a l’ordinari per a no generar una càrrega econòmica afegida a la institució. Perquè, al capdavall, les presses en el relleu dels regidors no han servit a l’equip de govern absolutament per a res.

Con a contrapunt, val a recordar que quan es va realitzar el relleu del regidor de la formació ecovalencianista, Carles Andrés, l’estiu del 2013, per l’actual representant, Lupe Múrcia, no suposà cap despesa extraordinària al consistori aldaier, ja que la presa de possessió va tenir lloc a un plenari ordinari. Aquesta consideració envers els diners públics mostra ben a les clares una altra manera de governar, la que representa Compromís per Aldaia.