Compromís per Aldaia vam denunciar en el darrer Ple municipal, celebrat el 30 de gener del 2018, tot un seguit d’irregularitats pel que fa a la gestió i conservació de l’enllumenat públic. Algunes dades d’interès, tal com es desprén de la memòria descriptiva, són les següents:

-Només el 59% dels espais il·luminats al poble compleix amb els requisits establerts legalment quant a nivells d’il·luminació aplicables.

-Hi ha contractes amb excés de potència i sense discriminació horària.

-760 lluminàries estan avariades.

-La totalitat de les bateries de condensació són obsoletes o estan en mal estat, de la mateixa manera que tots els difusors de llum estan bruts o en mal estat.

El nostre portaveu, Carles Andrés, va concloure que no ha existit a Aldaia manteniment ni neteja en l’àmbit de l’enllumenat exterior (podeu vore la intervenció completa al vídeo).

Precisament perquè des de Compromís defensem l’estalvi energètic com a principi d’actuació cabdal en la gestió municipal, el nostre grup va votar a favor de la proposta que contempla modificar el pressupost per crèdits extraordinaris amb l’objectiu de renovar l’enllumenat públic del municipi minimitzant l’impacte ambiental.