Pepe Roig i Lluís Albert Granell, els dos regidors de Compromís per Aldaia a l’Ajuntament, han expressat el seu rebuig a la manera en què el govern local ha gestionat la seua política respecte a la qüestió dels festejos taurins. El juliol passat, Compromís per Aldaia va votar a favor d’una moció conjunta de suport a les propostes de la Plataforma Ciutadana per l’Abolició dels Festejos Taurins a Aldaia, Barri del Crist i Quart de Poblet.

Després que aquest estiu se celebraren festejos taurins al Barri del Crist, els dos regidors del grup extrauen les següents conclusions:

-L’alcalde Guillermo Luján no ha complert la seua promesa d’acceptar la voluntat majoritària, que va expressar, en el referèndum participatiu, el rebuig als festejos taurins a tot el teme municipal.

-Luján i el seu equip de govern han jugat amb la ciutadania d’Aldaia, convocant-la a un referèndum-farsa que només ha valgut per projectar la imatge de l’alcalde en els mitjans d’àmbit estatal.

-És inacceptable, prepotent i cínic que, després de convocar aquest referèndum a tot l’àmbit territorial d’Aldaia, el govern del PSPV justifique la celebració de festejos taurins al Barri del Crist, emparant-se tan sols en els resultats obtinguts en aquest.

-Des de Compromís continuarem defensant els principis democràtics i el valor de la participació i empoderament de la societat civil; per això, considerem la gestió del govern local un atemptat contra l’expressió popular.

-Manifestem tot el nostre suport a la Plataforma Ciutadana per l’Abolició dels Festejos Taurins i abracem la causa de la defensa dels drets dels animals i contra la tortura a éssers vius.

El següent enllaç mostra la intervenció de Lluís Albert Granell en el passat Ple del 31 de juliol respecte a aquesta qüestió: https://www.youtube.com/watch?v=RdeFUS7mJUA