El regidor del grup Compromís per Aldaia, Lluís Albert Granell Martínez, va defensar en el darrer Ple municipal del 31 de juliol, la necessitat que el govern local aposte, d’una vegada per totes, pel Butlletí d’Informació Municipal (BIM) com a eina primordial de la política comunicativa de l’Ajuntament. Ho va fer a propòsit d’una moció presentada per Esquerra Unida a favor d’una comunicació municipal democràtica, participativa i igualitària.

Granell, tal com pot vore’s al vídeo, insta el govern local a editar i distribuir el BIM, ja que mai s’ha fet durant l’actual legislatura. “Cada vegada que els preguntem la raó per la qual han abandonat el BIM en la seua política de comunicació, no n’obtenim cap resposta. Això ens fa pensar que la decisió és premeditada. És com si tingueren por a què els grups de l’oposició puguem expressar les nostres idees lliurement”.

Compromís per Aldaia, que no és la primera vegada que duem la defensa del BIM al plenari local, considerem que una política comunicativa realment efectiva i il·lustrativa de la pluralitat local passa necessàriament per dotar la ciutadania de ferramentes que generen informació, formació i opinió respecte de la realitat local.

Granell aporta idees per aprofundir en l’àmbit comunicatiu del consistori: “Si el problema és el preu del paper o l’impacte ambiental que suposa, la nostra aposta és un BIM digital que aprofite les potencialitats de les noves tecnologies de la informació”. El regidor va, fins i tot, més enllà: “Hauria de prioritzar-se sense postergacions la contractació de personal per dur endavant tasques relacionades amb l’àrea de comunicació, aprofitant les línies de subvencions de la Generalitat i Diputació. Un Ajuntament realment democràtic i fidel als seus ciutadans se la juga en aquest àmbit”.