COMUNICAT DE PREMSA NÚM. 3

Patrimoni dóna la raó a Compromís per Aldaia i paralitza les obres de l’antic ajuntament

Compromís per Aldaia crida a totes les forces polítiques aldaieres a defendre el nostre patrimoni i, especialment, l’Atzucac.

CpA. Aldaia, 11-abril-2015.

Des de Compromís per Aldaia celebrem la paralització, per part de la Direcció General de Patrimoni,  de les obres de rehabilitació de l’antic ajuntament, obres on estava previst l’enderrocament  de les cases annexes. Este conjunt de cases de “l’Atzucat” d’Aldaia -conegut antigament com el carreró del forn del Palancut o de l’alcalde Ferrandis-, són propietat municipal i formen part de l’entramat antic, d’època medieval, de la població.

Des de Compromís per Aldaia sempre ens hem manifestat a favor de la seua conservació i així ho va manifestar el nostre grup municipal en el plenari de gener de 2014 quan l’equip de govern del PP va fer pública la seua intenció d’enderrocar les cases per a fer una zona d’aparcament. La nostra posició es va  argumentar en aquell moment dient que “les cases antigues que es pretenen enderrocar sense més, poden contindre elements o estructures (tant en superfície com per sota) amb un interés històric per a conservar-les. S’hauria de fer un estudi d’aquesta zona del poble i garantir que una part d’estes cases, encara que fóra la façana, es poguera restaurar i conservar com a elements arquitectònics d’interés històric i cultural, com a essència del nostre poble, i donar-los un ús cultural, per exemple”. Ara la Direcció General de Patrimoni ens dóna la raó.

Des de Compromís per Aldaia fem una crida a totes les forces polítiques de la població per a treballar junts en la defensa del nostre patrimoni i evitar així la seua degradació o destrucció, per això, seguint les recomanacions de la Direcció General de Patrimoni, demanem que el conjunt de cases de l’Atzucat siga declarat Bé de Rellevància Local amb la categoria de Conjunt Històric, i que igualment tots junts treballem per aconseguir el finançament necessari per a fer realitat la rehabilitació i conservació d’este important patrimoni.

___________________________________________________________________

Hi ha més informació complementària sobre l’acció de la nostra formació política referida a aquest tema, a la legislatura que ara acaba, clicant a l’enllaç:

http://bloc-elsverds-aldaia.blogspot.com.es/   Notícia del 18/02/2014, punt 5.

 

Per a més informació:

http://aldaia.compromis.net                              aldaia@compromis.net

Facebook: Compromís Per Aldaia          Twitter: @compromisaldaia