(VÍDEO) Compromís rebutja la pròrroga del contracte amb Aigües de l’Horta

El passat 26 de juny, en el marc del Ple Municipal d’Aldaia, va aprovar-se per unanimitat el rebuig a la pròrroga del contracte que el govern local havia aprovat sense consens, i que preveia la prestació del servei de subministrament d’aigua a diferents localitats integrants del Consorci d’Aigües durant deu anys per part de l’empresa Aigües de L’Horta.

L’assumpte, per la seua especial importància, va ser dut a debat a un Ple Extraordinari en què el porteveu de Compromís per Aldaia, Pepe Roig, va manifestar la seua oposició al procediment emprat per prorrogar el contracte, titllant-lo de poc transparent. “Els consorcis són una fórmula positiva de col·laboració intermunicipal, però cal dotar-los de contingut així com de recursos econòmics i humans”, va dir durant la sessió.

Pepe Roig va defensar, així mateix, que la municipalització del servei de subministrament d’aigua no és una idea gens desgavellada: “El benefici d’Aigües de l’Horta per a l’exercici 2015 va ser de 1.006.000 euros i de 1.145.000 euros per al 2016; una gestió pública de qualitat podria fer minvar el rebut de l’aigua per als usuaris del servei atenent les xifres anteriors”.

Per la seua banda, el portaveu Lluís Albert Granell Martínez va intervindre-hi per insistir que la municipalització del servei de l’aigua s’erigeix en un repte possible si es té en compte que a localitats com Paterna, on l’aduït servei és gestionat per diferents empreses, existeixen òrgans d’estudi amb la labor de vehicular la gestió pública. Granell va lamentar que el govern municipal “s’atrevira a aprovar la pròrroga a la Junta de Govern Local, l’òrgan menys democràtic de l’organigrama municipal”.

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *