Les darreres setmanes, no és gens difícil caminar per Aldaia i topar, de sobte, amb un carrer en què es renova l’asfalt o es procedeix a canviar les clavegueres. Com si d’una mascletà es tractara, el govern socialista ha posat a treballar intensament la Brigada d’Obres Municipal i algunes empreses constructores. De la nit al matí, el paisatge del nostre poble, des del centre fins als barris més perifèrics, ha estat alterat considerablement. Pertot arreu, màquines trepants, formigó o betum, i polsim.

Ningú no dubta de les bones intencions de l’executiu local, però per totes i tots és sabut que aquesta efervescència té com a única justificació la cursa electoral. A quatre mesos i escaig de la cita amb les urnes, Luján i els seu equip fan tot allò que no han fet en quatre anys, i pretenen demostrar al poble que es preocupen per les infraestructures del municipi i pel benestar de la gent. Són ben conscients que, arreglant el poble a última hora, amb el soroll de les màquines per totes bandes i els carrers tallats, generen una imatge magnificada de la seua acció de govern.

L’únic que demostren, però, és que la seua és una política de mascletà, basada únicament a fer-se notar de cara a les campanyes electorals per fidelitzar vots i complicitats. No és la primera vegada, de fet, que el PSPV d’Aldaia prova d’encendre la metxa del terratrèmol final en els darrers mesos d’una legislatura. I mentre assistim a l’espectacle, cal no oblidar que les aldaieres i els aldaiers hem sigut menystinguts en un referèndum-farsa, i esperem encara l’obertura d’una nova biblioteca més que necessària.

Des de Compromís per Aldaia lamentem aquesta actitud d’una classe política aferrada als seus privilegis, incapaç de satisfer correctament les necessitats ciutadanes i ocupada tan sols a rendibilitzar els seus vots per perpetuar-se en el poder. Malauradament, estem massa acostumats a comportaments d’aquesta mena, molt propis de partits com el que ens governa a Aldaia. De nosaltres mateixes, de la ciutadania conscient i apoderada, dependrà revertir en uns mesos aquest règim de despropòsits.